Familie van der Vlist

Pieter

Pieter werd op 17 november 1950 geboren in Ouderkerk aan den IJssel.
In 1951 verhuisde hij naar Millingen aan de Rijn omdat zijn vader werk had gevonden op de scheepswerf Bodewes. Zijn broer Henk (1954) en Jan (1955) werden er geboren.
In 1956 verhuisde het gezin naar Beek bij Nijmegen en daar werden zijn broers Sjaak (1958) en Harry (1960) geboren. Pieter ging in Nijmegen naar school.

Op 21-jarige leeftijd moest hij zich melden bij de Koninklijke Militaire School om te worden opgeleid tot Sergeant, waarna hij werd geplaatst op legerplaats Seedorf (sinds 8 mei 2006 opgeheven). In de nabijgelegen stad Zeven heeft hij Marlies ontmoet. Zij was de reden dat hij in Duitsland bleef en een baan bij Klöckner Werke AG in Bremen (nu Arcelor Bremen) aannam. In 1973 zijn Marlies en Pieter in Zeven getrouwd en hebben daar hun eerste huis gebouwd.

De diploma’s die Pieter in Nederland had behaald bleken in Duitsland van weinig waarde en er werd besloten om naar Nederland te verhuizen. Pieter vond werk bij Daisy Systems in Wijchen en werkte er 10 jaar, eerst als Productie Manager en later als Quality Control Manager. Toen Daisy in 1988 failliet ging vond Pieter een andere baan als Quality Assurance Manager bij Drukker International in Cuijk (het latere Element Six). Na diverse reorganisaties van dit bedrijf moest Pieter in 2004 ook hier het veld ruimen. Zijn leeftijd (toen 54 jaar) bleek gelukkig geen probleem te zijn voor het vinden van ander werk dat hij vond bij OKI Europe. Pieter is 17 Mai 2016 met pensioen gegaan. Sindsdien is wandelen zijn hobby geworden en heeft hij de Vierdaagse van Nijmegen voor de derde keer uitgelopen en voltooide het Pieterpad.